Semak pengetahuan anda tahu?

Injap yang panjang: injap sehala atau injap sehala, juga dikenali sebagai sehala, peranannya adalah untuk mengelakkan garisan belakang yang sederhana. Pam air dari hujung injap juga kepunyaan semak kelas.

Injap benang dalaman: mengikut struktur boleh dibahagikan ke dalam lif injap sehala, injap sehala swing dan injap rama-rama tiga. Injap sehala Lif boleh dibahagikan kepada saiz menegak dan mendatar. Semak ke single lobe, dua jenis injap dan jeruk yang tiga. Injap rama-rama untuk lurus-through, atas beberapa injap dalam bentuk boleh dibahagikan kepada sambungan yang panjang, flange sambungan dan kimpalan tiga.

Diulirkan injap cara bergantung pada aliran sederhana itu sendiri secara automatik membuka dan menutup injap, injap untuk mengelakkan media kembali, juga dikenali sebagai bukan kembali injap, injap sehala, injap refluks dan injap tekanan belakang. Injap semakan adalah sebuah injap automatik, yang tugas utamanya adalah untuk mengelakkan media kembali, untuk menghalang pembalikan motor pam dan memandu, dan melepaskan bekas sederhana. Injap tekanan yang juga boleh digunakan melebihi tekanan sistem mungkin meningkat sistem bantuan menyediakan saluran paip bekalan. Periksa injap boleh dibahagikan kepada injap sehala swing (bergantung kepada fokus giliran) dan mengangkat injap semakan (bersama paksi gerakan).