Apa yang perlu beri perhatian kepada pembinaan dan pemasangan injap sehala

1), kedudukan pemasangan, ketinggian, hala tuju import dan eksport mesti memenuhi keperluan Reka bentuk, memberi perhatian kepada arah aliran sederhana harus selaras dengan arah anak panah pada badan injap, sambungan hendaklah benar-benar ketat.

2), hendaklah visual diperiksa sebelum pemasangan injap, injap plat harus selaras dengan standard sedia ada negara, "Universal injap logo" GB12220's. Bagi tekanan bekerja lebih besar daripada 1.0MPa dan peranan yang dimainkan dari injap dalam paip utama, pemasangan perlu kekuatan dan ketat prestasi ujian, lulus di sebalik penggunaan prospektif. Ujian kekuatan, ujian tekanan adalah 1.5 kali tempoh nominal tidak kurang daripada 5min, injap perumahan, pembungkusan harus kebocoran tidak dipatuhi. Penumpahan ujian, ujian tekanan bagi tekanan nominal 1.1 kali; ujian tempoh sejajar dengan keperluan GB50243.

Kesan hendaklah mencukupkan diri, supaya tekanan terhasil daripada paip tersebut: 3) periksa injap dalam perancangan untuk menahan berat besar bukan kembali injap